Предисторията на договора за добросъседство с Република Македония и неговите „подводни камъни“ - Списание "Македонски преглед"

четвъртък, 23 август 2018 г.

Предисторията на договора за добросъседство с Република Македония и неговите „подводни камъни“

Датите 20 и 21 юни 2017 г. ще останат завинаги паметни в историята на двустранните отношения между Република България и Република Македония. Това са дните, в които скопска правителствена делегация на най-високо равнище, начело с новоизбрания премиер Зоран Заев, осъществява официално посещение в българската столица София. 

От македонска страна във визи- тата вземат участие вицепремиерът по европейските въпроси Буяр Османи, министърът на външните работи Никола Димитров и тези на транспорта и ко- муникациите – Горан Сугаревски, на културата – Роберт Алагьозовски, и на отбраната – Радмила Шекеринска, както и посланикът в Р България Марян Гьорчев.

От българска страна в разговорите участват министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Московски, и на културата – Боил Банов, а също така и посланикът в Р Македония Иван Петков. Освен официалния разговор в Министерски съвет, Заев е приет на аудиенция при президента Румен Радев и при председателя на Народното събрание Димитър Главчев.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар